Omni

Sinds een aantal jaren kent Oldenzaal weer een Omnivereniging. Handbalvereniging Hacol’90, volleybalvereniging Pollux en badmintonvereniging Icarus maken samen met het bestuur van de omni deel uit van deze vereniging.

Beachcourt

In het voorjaar van 2013 kon dankzij subsidie van de provincie Overijssel, een bijdrage van de Rabobank Oldenzaal en de Geldermanstichting Oldenzaal een prachtig beachcourt aan de Vondellaan worden aangelegd waar verenigingen gebruik van kunnen maken.

Er kunnen 6 beachvolleybalvelden uitgezet worden, of 3 beachhandbal- of 3 beachrugbyvelden.  Naast beachvolleybal,  beachhandbal en beachrugby kan er op het strand ook  beachsoccer, beachtennis en beachvoetvolley worden gespeeld.  De velden zijn in principe voor alle strandspellen geschikt.

Beschikbaarheid 

De velden zijn beschikbaar voor iedere vorm van beachspelactiviteit. Tegen een kleine vergoeding kan iedereen zijn of haar favoriete beachsport beoefenen. Of het nu gaat om vrije tijd volleybalteams, of voetbalteams,  buurtverenigingen of vriendengroepen, iedereen is welkom. Ook de basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs kunnen gebruik maken van het beachcourt.
Het hele beachcourt of een gedeelte ervan kan per uur worden gehuurd.  Het is ook mogelijk het beachcourt af te huren voor grotere sportevenementen en –toernooien. Dit kan dan in combinatie met gebruik van het clubgebouw. Kijk onder de link RESERVEREN om te kijken wanneer de velden beschikbaar. Neem om zelf een reservering te doen, contact met ons op.

Clubgebouw Paal 12

Het voormalige clubgebouw van de honk- en softbalvereniging Run ’71 heeft na een aanzienlijke interne en externe verbouwing  een behoorlijke facelift gekregen. De volledig gemoderniseerde grote ontmoetingsruimte met bar op de begane grond kan door een mobiele scheidingswand in tweeën worden gedeeld, zodat daardoor een extra ruimte ontstaat, bijvoorbeeld voor vergaderingen. De sanitaire voorzieningen zijn vernieuwd en op de verdieping zijn er diverse multifunctionele ruimtes gecreëerd. Deze ruimtes kunnen worden gehuurd voor diverse doeleinden. Het gebouw heeft de naam Paal 12 gekregen. Het heeft naast de functie van clubgebouw voor de beachsporters ook een  Kulturhusfunctie voor de wijk de Thij en biedt tevens onderdak aan de Stichting Impuls.

Paal 12 een aanwinst voor Oldenzaal

Niet alleen voor de wijk de Thij, maar voor heel Oldenzaal is het beachcourt en het clubgebouw annex Kulturhus  een aanwinst geworden met voor iedereen niet alleen een sportieve maar ook een maatschappelijke en sociale functie.